keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Voiko lentokoneen korjata jesarilla?

Tai voivatko jalkatilat olla liian isot?

Kevät 2016

Kerron vastaukset heti alkuun; kyllä, lentokoneen voi korjata jesarilla! Ainakin jos kyseessä on matkatavarahylly. Jalkatilat taas puolestaan eivät voi olla liian isot, vaikka ikäväähän se on jos ei meinaa ylettyä tarjottimelle.. Kerrankin meillä siis kävi tuuri, pääsimme istumaan varauloskäynnin kohdalle. Ainoa miinuspuoli näissä paikoissa on se, että mitään tavaroita ei saa pitää lattialla nousun ja laskun aikana, mutta nämä jalkatilat. Kyllä kiitos. En oikein tiennyt miten päin olisin pitkiä jalkojani pidellyt.
 
 
 
Olimme palaamassa Sveitsistä, ja kaikki matkustajat istuivat jo koneessa lähtöä odottaen kun  SE tapahtui; matkatavarahyllyn kansi korkkasi. Laukku sen sisällä oli liian suuri, ja kannen sarana rikkoutui. Ihana lieveilmiö sen jälkeen kun lähes kaikilla lentoyhtiöillä ruumaan menevä matkatavara tuli maksulliseksi; kaikki raahaavat ylisuuria käsimatkatavaroita säästääkseen muutamia kymppejä. Tapahtuneen jälkeen ensiksi tuli mieleen että voi hemmetti, tämä tulee kestämään, päästääköhän ikinä kotiin, kello oli paljon ja koneen arvioitu laskeutumisaika Helsinkiin oli puolen yön aikaan. Ja seuraavana aamuna piti tietysti mennä töihin!
 
Sitten alkoi ihmettely, mitä nyt tehdään? Ensin hylly tyhjennettiin ja sitä yritettiin saada pysymään kiinni, tämä ei kuitenkaan onnistunut. Matkustajatkin ehdottivat (vitsillä) teippaamista koska hyllyn kansi retkotti irrallaan, ja tämä esti turvallisuussyistä lentämisen. Harkittiin, että tekniikka tulisi korjaamaan hyllyn, mutta kauanko se veisi aikaa? Sitten henkilökunta teki yllättävän päätöksen, he oikeasti teippasivat hyllyn! Lentoemännilläkin on ilmeisesti apuvälineenä vanha kunnon jeesus-teippi. Aivan mahtavaa, maalaisjärki ei ole vielä kadonnut!
 

Pisteet tälle nimeltä mainitsemattomalle lentoyhtiölle järkevästä toiminnasta. Myöhästyimme aikataulusta vain noin puoli tuntia, ja jaksoin herätä töihin aamulla.
 
JES!
 
- Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti