maanantai 27. kesäkuuta 2016

Sveitsi - Rheinfall (Reinin putoukset)

Euroopan suurimmat vesiputoukset

Kevät 2016

Viimeinen päivä Sveitsissä oli sateinen, niimpä ajelimme siellä täällä  ja kävimme mm. Zürichin keskustassa sekä katsomassa kahta eri ydinvoimalaa. Vaikka Sveitsi on kehittynyt ja sivistynyt maa, sijaitsee siellä silti maailman vanhin toiminnassa oleva ydinvoimala joka pitäisi jo kuntonsa puolesta sulkea. Tämä on mielestäni aika pelottavaa, ydinvoimala sijaitsee vain muutamien kymmenien kilometrien päästä Zürichistä..

Beznaun ydinvoimala
 
Mutta sitten itse asiaan. Koska aikaa oli, päätimme käydä katsomaan Euroopan suurimpia vesiputouksia. (Olin ymmärtänyt että Islannissa sijaitseva Dettifoss olisi virtaus-määrältään Euroopan suurin, mutta ilmeisesti Reinin putouksien virtausmäärä on keväisin vielä tätäkin suurempi) Reinin putoukset ovat n. 23 metriä korkeat, mutta sitäkin leveämmät ja veden pauhu on mahtava. Dettifoss Islannissa vie kuitenkin voiton, joka suhteessa.

Turisteja täällä oli jonkin verran sateisesta säästä huolimatta. Maksullista parkkipaikkaakin joutui hetken odottamaan. Sade piti kuitenkin onneksi taukoa vierailumme ajan, mutta voin kuitenkin kuvitella kauniin kesäpäivän turistimäärää. Täällä oli myös varoituskylttejä taskuvarkaista. Helppoa työtä kun ihmiset keskittyvät ihastelemaan mahtavaa putousta ja veden melu peittää hyvin muut äänet (ja keskittymiskyvyn) alleen.
 


 
 
Kauniina kesäpäivänä olisi kiva mennä veneellä putousten keskellä olevaan saarekkeeseen, mutta näin sateisena ja kolean kylmänä päivänä tämä ei tuntunut hyvältä idealta. Menijöitä riitti silti, lähinnä toppatakkeihin pukeutuneena. Reinin putoukset olivat hienot, jos liikut lähistöllä, suosittelen käymään vierailulla, ehkä jopa veneretken kera!
 
- Suvi
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti