maanantai 25. huhtikuuta 2016

Viro - Võrun nähtävyydet

Nähtävyyksiä ja harrastusmahdollisuuksia




Võrussa sen  ja lähialueella on paljon käymisen arvoisia nähtävyyksiä. Kerron alla muutamia ja jatkan listaa sitä mukaa kun ehkä käymme itsekin tutustumassa uusiin paikkoihin.
 
Võrun kaupunki on jo itsessään nähtävyys. Suomen Porvoota muistuttava pieni ja idyllinen kaupunki, jossa on runsaasti ihania pieniä kahviloita ja putiikkeja. Kaikki on kävelymatkan päässä. Kaupungista löytyy myös useita kauppakeskuksia jos shoppailu on sydäntä lähellä.
 
 



Tamulajärven rantapromenadi. Vuonna 2009 EU-varoin rakennettu rantapromenadi on kiva paikka viettää kauniita kesäpäiviä. Rannalla on kahvila josta saa myös alkoholijuomia ja jäätelöä. Iltaisin ravintolan terassilla soi musiikki ja tunnelma on kuin jossakin etelän rantalomakohteessa.
 

 
Kubijajärven laituri ja hyppytorni. Kubijajärven rannasta pääsee uimaan laiturilta ja siellä on myös hyppytorni hurjapäille. Paikalla on myös pieni hiekkaranta perheen pienimmille. Kesällä on auki myös kioski josta saa pientä makeaa ja suolaista syötävää.
Kübijan kylpylä. Kiva ja edullinen kylpylä (Võrun ainoa kylpylä, uimahallia ei ole) jossa erilaisia saunoja, mm. kaksi suurista hirsistä tehtyä ulkosaunaa, kolme erilämpöistä allasta joista yksi poreallas, pieni uima-allas ja lastenallas. Lähellä on myös lampi johon voi mennä uimaan jos vain uskaltaa.. Kylpylä on kiva erityisesti talviaikaan.
Suuri Munamäki. Munamäen näkötorni sijaitsee Baltian korkeimmalla mäellä. Tänne kiipeäminen saattaa tuntua pohkeissa! Mäen alla on parkkipaikka ja itse tornille päästäkseen joutuu kiipeämään pitkän pätkän portaita. Matkalla on kaikenlaista pientä ja jännittävää nähtävää. Pääsymaksu torniin oli muutaman euron, jos haluaa ylös hissillä se maksaa hieman enemmän. Näkymät tornista eivät ole mitenkään aivan huikeat, koska korkeutta on vain 318 metriä merenpinnasta. Torni on 29 metriä korkea ja viimeisten rappusten kiipeäminen on aika jännittävää. Myöskään kaiteet eivät ylhäällä ole korvinkaan korkeat, eli jos kärsii korkeanpaikankammosta saattaa tämä olla liian jännittävää..





Roosisaaren Riippusilta sijaitsee Tamulajärven rantapromenadin päässä. 100 metriä pitkältä sillalta avautuu kauniit näkymät kaupunkiin ja Tamulajärvelle. Sillan läheisyydessä voi usein nähdä runsaasti sorsia sekä joutsenpariskunnan poikasineen.
Adrenalin Arena, Euroopan suurin Motocrosshalli sijaitsee Sõmerpalussa, muutama kilometri Võrusta. Jos kiinnostuit, katso lisää täältä.
Võrussa on kaksi urheilukenttää joista toinen on vapaassa käytössä. (sijaitsee lähellä Roosisaaren riippusiltaa) Olemme käyneet heittelemässä nurmella mm. frisbeetä. Kaupungin puistoissa on myös fresbeegolf koreja jotka ovat yleisessä käytössä. Myös museo on käymisen arvoinen, vaikkakaan opastusta eikä selitteitä ole englanninkielellä, mutta jo kuvat ja esineet kertovat omaa tarinaansa esimerkiksi millaista oli olla Venäjän vallan alla.
 
Võrun lähistöllä on myös useita hevostalleja, mutta näihin en ole tutustunut se enempää. Talleilta järjestetään esimerkiksi vaelluksia Latvian puolelle.
 
Tarto  on kaupunki matkan varrella Tallinnasta Võruun. Tartossa on paljon nähtävää, mutta en listaa nähtävyyksiä tähän erikseen. Voit katsoa Tartosta lisätietoja täältä.
Toivottavasti tästä löytyi jotakin mielenkiintoista!
- Suvi
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti